Het Einde Van De Wereld


Het Einde Van De Wereld


21 december 2012

Op 21 december 2012 houdt de wereld zoals wij die nu kennen op te bestaan. Dat blijkt uit eeuwenoude voorspellingen van de nauwkeurige Maya-kalender. De kalender werd duizenden jaren bijgehouden en stopt op 21 december 2012. Tenminste: dat zeggen ze. Wat is er waar en wat kunnen we verwachten?


Maya Einde der tijden
Er zijn nogal wat voorspellingen met betrekking tot 2012. Om met de zwartste doemdenkers te beginnen:
Op 21 december 2012 (om 21.12 uur 's avonds volgens de echte deskundigen) kruist de zon op dat moment de baan waaraan de sterrenbeelden liggen. De Melkweg en de dierenriem vormen op dat moment een kosmisch kruis. In het heelal vormt zich op die plek een zwart gat waarin de aarde zal verdwijnen.

Komeetinslag
Anderen wijzen erop dat de Maya's een akelig nauwkeurige kalender hadden en dat de Maya's bovendien enorm kundige astronomen waren De Maya's hadden een fabelachtig grote kennis over de sterren en de baan van planeten.Maya Het is dus goed denkbaar dat de Maya's eeuwen geleden al konden berekenen dat de aarde op 21 december 2012 getroffen gaat worden door een komeet.

Rampen
Het zou in 2012 ook heel anders kunnen lopen. Her en der wordt gewezen op het toenemende aantal grote natuurrampen dat de aarde de afgelopen jaren getroffen heeft. De Tsunami in Azie, de aardbeving in Haiti, hittegolven, koudegolven, smeltende ijskappen: het is niet best gesteld met de aarde. En dat alles is de opmaat naar een serie van nog veel grotere rampen die eind 2012 op ons afkomen.

De rampen zullen ertoe leiden dat het leven op aarde drastisch verandert. Mensen, dieren en en planten zullen uitsterven. 2012 zal niet het einde van de wereld zijn, maar wel het einde van de mensheid betekenen.

Geen einde, maar een nieuw begin
Weer anderen wijzen erop dat de Maya's waarschijnlijk niet het einde der tijden bedoeld hebben met 21 december 2012, maar dat zij het zien als een nieuw begin. Meer daarover lees je hier: Niet het einde.